Michael Schmidt a fost printre primii oameni de afaceri români care au pariat pe dezvoltarea pieței auto locale. Mai ales a pieței de mașini de lux, pentru că miza lui Schmidt a fost BMW.
"Am aflat de la un prieten de familie ca BMW căuta intens pe cineva pentru a începe activitatea în România, mai ales ca Mercedes, principalul concurent al BMW, intrase deja pe piața (printr-o companie deținută de omul de afaceri Ion Țiriac ). "În februarie 1994 am început discuțiile, iar la 1 aprilie am deschis primul sediu", iși aduce aminte de începuturile sale în business Michael Schmidt, un român care a emigrat în Germania în 1981 și a revenit în țara după Revoluție. Foarte ferm, temut și chiar dictatorial pe alocuri, Schmidt și-a construit pas cu pas rețeaua de dealeri BMW din România, controlând atât importul, cât și distribuția mărcii de lux germane până la jumătatea anului 2007, când grupul german și-a deschis oficial o reprezentanță locală.
Pe lângă dealerii BMW, prin care acum controleaza peste trei sferturi din vânzarile mărcii germane, grupul deținut și condus de Michael Schmidt este implicat si în comercializarea camioanelor MAN și a autocarelor Neoplan, dar ți in leasing financiar și piața de închirieri auto.
Foarte aproape de vânzarea afacerii în urmă cu doi ani, când piața auto se afla la maxim, Schmidt s-a repliat după ce tranzacția a căzut și a pornit o puternica ofensivă în străinatate, pe măsură ce vânzările din România au scăzut cu aproape 70% in ultimii doi ani. "Am cumpărat dealeri BMW în Germania și vreau sa merg cu camioanele MAN in Kosovo si Georgia. Sunt țări așezate, unde se pot face bani din servicii post-vânzare (Germania) și zone care se pregatesc de un boom în domeniul construcțiilor (Kosovo și Georgia). În Romania nu văd nimic dramatic pe termen mediu, poate abia dupa 2013-2014 să se mai întample ceva", iși rezuma antreprenorul strategia.